Couscoussalade met raapstelen
INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen
1 handsinaasappel
1 el ras el hanout specerijenmelange
300 g volkoren speltcouscous
3 el extra vierge olijfolie
100 g Taggia olijven
500 g romaatjes
200 g radijsjes
2 bosjes raapstelen
1 limoen
200 g cottagecheese
BEREIDING:
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
- Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.
- Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover.
- Roer door en laat 5 min. staan.
- Roer de couscous los met een vork.
- Roer de olie en olijven erdoor.
- Breng de couscous op smaak met peper.
- Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof.
- Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous.
- Snijd de limoen in partjes.
- Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.
In plaats van raapstelen kun je ook 85 g rucola gebruiken. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente. Mocht het mooie weer wat later komen, dan liggen de raapstelen wat later in de winkel.