4 x Stamppot

Eenpansgerecht met spruitjes en bakaardappeltjes



INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 500 g geschoonde spruitjes
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 3 gesneden uien
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 1½ el Hollandse kruiden voor groenten
  • 250 ml kookzuivel
  • 1 el grofgemalen Zaanse mosterd
  • zout, peper, kerrie

BEREIDING:
  1. Halveer de spruitjes.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 min.
  3. Voeg de spruitjes, aardappeltjes en Hollandse kruiden toe en roerbak 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de kookzuivel en de mosterd toe en laat 5 min. stoven met een deksel op de wok.
  4. Breng op smaak met peper, zout en kerrie.
  5. Serveer direct.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt