Griekse pakketjes met salade
INGREDIËNTEN:
BEREIDING:
Tip: In plaats van ijsbergsla met dressing kan je ook het recept voor herdersalade gebruiken
- 8 plakjes bladerdeeg (diepvries, pakje a 450 g)
- 1 kleine aubergine
- 1 bolletje mozzarella (kaas, 125 g)
- 1 el kaneelpoeder
- 1 zak ijsbergsla (200 g)
- sladressing naar keuze
BEREIDING:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Aubergine wassen, kroontje verwijderen en in blokjes snijden.
- Mozzarella in blokjes snijden.
- Mozzarella, aubergine, kaneel, zout en peper mengen.
- Mengsel op het midden van 4 deegplakjes scheppen.
- Resterende deegplakjes erover vouwen en goed dichtdrukken.
- Pakketjes in het midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken.
- Sla mengen met sladressing
- Sla over vier borden verdelen.
- Pakketjes ernaast leggen.
Tip: In plaats van ijsbergsla met dressing kan je ook het recept voor herdersalade gebruiken
