Japanse amandelmie met shii-take
INGREDIËNTEN:
400 g mienestjes (doos a 500 g)
2 uien
75 g amandelen
250 g cherrytomaten
2 schaaltjes shii-takes (a 100 g)
3 el zonnebloemolie
1 zak gesneden prei (300 g)
8 el Japanse sojasaus (flesje a 150 ml)
BEREIDING:
- Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking.
- Koud afspoelen.
- Uien pellen en in partjes snijden.
- Amandelen fijnhakken.
- Tomaten in partjes snijden.
- Shii-take halveren.
- Olie verhitten in een wok.
- Hierin ui en prei 5 min. roerbakken.
- De Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken.
- De helft van de tomaten, de amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen.
- Naar smaak peper toevoegen.
- Mie over 4 borden verdelen en de rest van de tomaten erover verdelen.