4 x Stamppot

Ja­pan­se aman­del­mie met shii-ta­ke


INGREDIËNTEN
:

400 g mienestjes (doos a 500 g)
2 uien
75 g amandelen
250 g cherrytomaten
2 schaaltjes shii-takes (a 100 g)
3 el zonnebloemolie
1 zak gesneden prei (300 g)
8 el Japanse sojasaus (flesje a 150 ml)

BEREIDING:
  1. Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  2. Koud afspoelen.
  3. Uien pellen en in partjes snijden.
  4. Amandelen fijnhakken.
  5. Tomaten in partjes snijden.
  6. Shii-take halveren.
  7. Olie verhitten in een wok.
  8. Hierin ui en prei 5 min. roerbakken.
  9. De Shii-take toevoegen en 2 min. roerbakken.
  10. De helft van de tomaten, de amandelen, mie en sojasaus toevoegen en goed doorwarmen.
  11. Naar smaak peper toevoegen.
  12. Mie over 4 borden verdelen en de  rest van de tomaten erover verdelen.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt