4 x Stamppot

Noe­dels met Ja­pan­se wok­groen­te, hum­mus, ei & cas­hew­no­ten


INGREDIËNTEN
:
4 personen

85 g ongezouten cashewnoten
3 el arachideolie
4 middelgrote eieren
250 g eiernoedels
4 cm AH Biologisch verse gember
800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
15 g verse koriander
1 limoen
200 g hummus naturel

BEREIDING:
  1. Hak de cashewnoten grof.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min.
  3. Laat afkoelen op een bord.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook.
  5. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei.
  6. Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar.
  7. Schil de gember en snijd fijn.
  8. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
  9. Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
  10. Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op.
  11. Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht.
  12. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  13. Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop.
  14. Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander.
  15. Serveer de limoenpartjes erbij.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt