Noedels met Japanse wokgroente, hummus, ei & cashewnoten
INGREDIËNTEN:
4 personen
85 g ongezouten cashewnoten
3 el arachideolie
4 middelgrote eieren
250 g eiernoedels
4 cm AH Biologisch verse gember
800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
15 g verse koriander
1 limoen
200 g hummus naturel
BEREIDING:
- Hak de cashewnoten grof.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook.
- Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei.
- Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar.
- Schil de gember en snijd fijn.
- Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
- Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op.
- Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop.
- Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander.
- Serveer de limoenpartjes erbij.