4 x Stamppot

Nasi Goreng met groentenomelet




INGREDIËNTEN:

voor de nasi goreng:
  • 200 gr rijst pandan- of witte rijst
  • 1 kleine rode ui
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 0.5 tl trassi
  • 1 tl komijn
  • 0.5 tl laos
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 bosui
  • 2 eieren
voor de groentenomelet:
  • 8 eieren
  • mix boerenomelet (kruiden)
  • 300gr chinese wokgroenten
  • * voor een niet-vegetarische variant kan je hamblokjes toevoegen.
BEREIDING:

van de nasi:
  1. Begin met het koken van de rijst, volg hiervoor de aanwijzingen op zoals beschreven op de verpakking.
  2. Ondertussen snipper je de ui, pel en snijd je de knoflook fijn en snijd ook de paprika in blokjes.
  3. Was de prei en snijd in kleine halve ringen.
  4. Giet het water van de rijst af en laat het liefst de rijst nog even afkoelen.
  5. Giet een scheutje olie in een hapjespan (of wok) en bak de ui, knoflook, paprika en prei aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de kruiden toe, even roeren en dan kan de rijst erbij samen met de sambal en ketjap.
  6. Bak nog eens 5 minuten.
de boerenomelet:
  1. Kluts de eieren los in een kom, voeg de boerenomelet kruidenmix toe en roer door.
  2. Doe wat boter of olie in een grote koekenpan en bak de omelet gaar.
Voor het serveren snijd je de omelet in stukken (zoveel stukken als er eters zijn) en je legt een stuk omelet op de nasi op elk bord.


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt