4 x Stamppot

Broccoli met Champignons en Kerrie roerbak



INGREDIËNTEN:
  • 250 g broccoli
  • 250 g champignons
  • 125 g crème fraîche
  • 1 teentje knoflook (of 1 sjalotje)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 ui
BEREIDING:
  1. Snijd de broccoli in stronkjes en kook in een paar minuten beetgaar met een beetje zout.
  2. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
  3. Verwarm de olie, voeg de ui en de knoflook (pers) (of een heel fijn gesnipperd sjalotje) toe. Roerbak een minuutje.
  4. Voeg de champignons toe en strooi alvast wat kerrie over de uien, knoflook en champignons. Roerbak een paar minuten.
  5. Voeg de afgegoten broccoli toe en nog wat kerriepoeder en een beetje gemberpoeder. Voeg zout/peper naar smaak toe. Roerbak het geheel enkele minuten.
  6. Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel nog enkele minuten terwijl je blijft omscheppen.


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt