Broccoli met Champignons en Kerrie roerbak
INGREDIËNTEN:
- 250 g broccoli
- 250 g champignons
- 125 g crème fraîche
- 1 teentje knoflook (of 1 sjalotje)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 snufje zwarte peper
- 1 ui
BEREIDING:
- Snijd de broccoli in stronkjes en kook in een paar minuten beetgaar met een beetje zout.
- Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
- Verwarm de olie, voeg de ui en de knoflook (pers) (of een heel fijn gesnipperd sjalotje) toe. Roerbak een minuutje.
- Voeg de champignons toe en strooi alvast wat kerrie over de uien, knoflook en champignons. Roerbak een paar minuten.
- Voeg de afgegoten broccoli toe en nog wat kerriepoeder en een beetje gemberpoeder. Voeg zout/peper naar smaak toe. Roerbak het geheel enkele minuten.
- Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel nog enkele minuten terwijl je blijft omscheppen.