4 x Stamppot

Fusilli met spinazie en erwten



INGREDIËNTEN:
  • Fusilli
  • 2 uien
  • 450gr spinazie à la crème
  • 200 gr erwten (diepvries)
  • 250 gr mozzarella
  • Kappertjes
  • Citroen
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas (optioneel)
BEREIDING:
  1. Snijd 2 middelgrote uien fijn. Verhit 3 el olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg 450 g spinazie à la crème en 200 ml heet water toe. Breng het geheel aan de kook en kook circa 5 minuten tot de spinazie ontdooid is.
  2. Kook ondertussen 400 g fussili in ruim, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. 
  3. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Scheur 250 g mozzarella in stukjes.
  4. Voeg 200 g diepvrieserwten, 2 el kappertjes en 1 tl fijn zeezout toe aan de spinaziesaus en kook 2 minuten mee, tot de erwten gaar zijn. Giet de pasta af en meng in de kookpan met de spinaziesaus. Voeg de mozzarella en het citroenrasp en -sap toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Meteen serveren. Eventueel een schaaltje geraspte kaas erbij voor eroverheen.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt