Fusilli met spinazie en erwten
INGREDIËNTEN:
- Fusilli
- 2 uien
- 450gr spinazie à la crème
- 200 gr erwten (diepvries)
- 250 gr mozzarella
- Kappertjes
- Citroen
- Zout en peper
- Geraspte kaas (optioneel)
BEREIDING:
- Snijd 2 middelgrote uien fijn. Verhit 3 el olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak circa 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg 450 g spinazie à la crème en 200 ml heet water toe. Breng het geheel aan de kook en kook circa 5 minuten tot de spinazie ontdooid is.
- Kook ondertussen 400 g fussili in ruim, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Scheur 250 g mozzarella in stukjes.
- Voeg 200 g diepvrieserwten, 2 el kappertjes en 1 tl fijn zeezout toe aan de spinaziesaus en kook 2 minuten mee, tot de erwten gaar zijn. Giet de pasta af en meng in de kookpan met de spinaziesaus. Voeg de mozzarella en het citroenrasp en -sap toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Meteen serveren. Eventueel een schaaltje geraspte kaas erbij voor eroverheen.