Gegratineerde gnocchi ovenschotel
INGREDIËNTEN:
- 400 gr gnocchi
- 185 gr geroosterde paprika’s uit pot ( uitgelekt )
- 125 ml room
- verse basilicum
- Handje geraspte mozzarella kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 courgetteboter ( om in te bakken )
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Verhit een beetje boter of margarine in een pan en voeg de gnocchi (zonder voor te koken) toe en bak een paar minuutjes tot ze iets bruin kleuren.
- Voeg de ui, knoflook en courgette in stukjes toe en bak kort mee, breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Pureer de geroosterde paprika’s fijn met een paar blaadjes basilicum in een keukenmachine. Voeg de room toe en roer nog eens goed door elkaar.
- Verdeel de gnocchi roerbak over een ovenschaal en giet de romige paprikasaus er over. Schep door elkaar.
- Bestrooi met mozzarella kaas en zet ca. 12 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.