4 x Stamppot

Tomatenrisotto




INGREDIËNTEN:
  • 2 middelgrote uien
  • 2el milde olijfolie
  • 300gr risottorijst
  • 350ml krachtbouillon tomaat
  • 750ml water
  • 500gr cherrytomaten
  • 50gr geroosterde pijnboompitten
  • 125gr blokjes fêta of geitenkaas
  • 15gr verse basilicum
  • peper en zout
BEREIDING:
  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de krachtbouillon tomaat en het water toe en breng aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.
  2. Verhit de grilpan (of gril in de oven), gril de tomaatjes totdat je grilstreepjes ziet, ongeveer 3 minuten.
  3. Rooster de pijnboompitten even aan in een koekenpannetje.
  4. Neem de risotto van het vuur. Roer ⅔ van de geitenkaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum. Verdeel de risotto over diepe borden. Verdeel de cherrytomaten, pijnboompitten, de rest van de geitenkaas en de basilicumblaadjes erover.
Van: AH


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt