4 x Stamppot

Klassieke Aardappelgratin




INGREDIËNTEN:
  • 450 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • ongezouten roomboter of bakspray om in te vetten
  • 150 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 ei (M)
  • 1 uitje
  • peper en zout
  • 70 gram geraspte kaas
BEREIDING:
  1. Leg alle schijfjes in een ingevette ovenschaal, laat nog ruimte over aan de bovenkant, dus vul de schaal niet hoger dan ongeveer 2 cm onder de rand.
  2. Doe de melk, de slagroom, het ei, het gesnipperde uitje, de peper en zout in een kom. Roer dit goed door met een garde en giet het mengsel over de aardappelschijfjes. Zorg dat de schijfjes net onder het slagroommengsel staan. Het eventuele teveel aan mengsel heb je niet nodig.
  3. Verdeel de geraspte kaas over de aardappelschijfjes en zet de ovenschaal in de oven.
  4. Bak de aardappelgratin gedurende 30 minuten op 200 °C. Test met een vork of de aardappelschijfjes gaar genoeg zijn, als deze nog wat te hard zijn, zet je de oven nog ongeveer 8 minuten aan, daarna test je weer.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt