Flammkuchen met zoete aardappel
INGREDIËNTEN:
- 1 rol flammkuchendeeg van Jan
- peper en zout
- 4 middelgrote uien
- 6 takjes verse tijm
- 400 ml water
- 1 el sojasaus
- 250 gr crème frêche
- 200 gr zoete aardappel
- 1/2 tl karwijzaad
- 100 gr geraspte gruyère (of Emmentaler)
- 1 el milde olijfolie
- pijnboompitten
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snipper de uien
- Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Breng de ui en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Het water moet allemaal verdampt zijn, de uien zijn dan zacht geworden.
- Breng op smaak met peper en zout en laat ze goed afkoelen.
- Meng de uien met de crème fraîche.
- Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes. (Eventueel kan je ook blokjes zoete aardappel gebruiken).
- Voor-roosteren aardappelen: Meng de aardappelplakjes met de olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze 10-12 min. in de oven.
- Rol het deeg met het bakpapier uit over de bakplaat. Bestrijk het deeg met de uiensaus en verdeel de zoete aardappel en de geraspte kaas erover.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie en garneer de flammkuchen ermee