4 x Stamppot

Cake met kokosbrood


INGREDIËNTEN:
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 4 eieren (M)
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille-extract)
  • snufje zout
  • plakjes kokosbrood (elke variant mag)
  • kokosschaafsel
BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte
  2. Vet een cakevorm in
  3. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker (of -extract) tot een romig mengsel. Ongeveer 3 tot 5 minuten
  4. Voeg één voor één de eieren toe, mix na elk ei tot het is opgenomen voordat je een nieuw ei toevoegt
  5. Voeg het zelfrijzende bakmeel met een snufje zout toe en mix kort tot er een glad beslag ontstaat, mix niet te lang
  6. Vul de cakevorm met de helft van het beslag en strijk glad
  7. Leg de plakjes kokosbrood naast elkaar op het beslag, laat het niet overlappen en laat een klein randje vrij aan de zijkanten
  8. Vul het blik nu op met de tweede helft van het beslag en strijk weer glad
  9. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 55-65 minuten gaar, check me een satéprikker
  10. Bestrooi de cake voor het serveren met kokosschaafsel

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt