Cake met kokosbrood
INGREDIËNTEN:
- 200 gr roomboter
- 200 gr kristalsuiker
- 4 eieren (M)
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker of 2 tl vanille-extract)
- snufje zout
- plakjes kokosbrood (elke variant mag)
- kokosschaafsel
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte
- Vet een cakevorm in
- Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker (of -extract) tot een romig mengsel. Ongeveer 3 tot 5 minuten
- Voeg één voor één de eieren toe, mix na elk ei tot het is opgenomen voordat je een nieuw ei toevoegt
- Voeg het zelfrijzende bakmeel met een snufje zout toe en mix kort tot er een glad beslag ontstaat, mix niet te lang
- Vul de cakevorm met de helft van het beslag en strijk glad
- Leg de plakjes kokosbrood naast elkaar op het beslag, laat het niet overlappen en laat een klein randje vrij aan de zijkanten
- Vul het blik nu op met de tweede helft van het beslag en strijk weer glad
- Bak de cake in het midden van de oven in ca. 55-65 minuten gaar, check me een satéprikker
- Bestrooi de cake voor het serveren met kokosschaafsel