Pasta met Rambol Notenkaas en courgette
INGREDIËNTEN:
- 150 g pasta (bijv. penne of tagliatelle)
- 125 g rambol walnotenkaas (in stukjes gesneden)
- 1 courgette, in blokjes of halve plakjes
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Scheutje kookvocht van de pasta (optioneel)
- Peper en evt. snufje nootmuskaat
- Platte peterselie
- 2 of 3 walnoten
- Optioneel: pijnboompitten
BEREIDING:
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit het sjalotje en de knoflook zachtjes.
- Voeg de courgette toe en bak 5–6 minuten, tot de stukjes goudbruin en gaar zijn.
- Draai het vuur laag en roer de rambol notenkaas erdoorheen, zodat hij smelt tot een romige saus. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe om de saus wat dunner te maken.
- Meng de pasta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel een snufje nootmuskaat.
- Verkruimel wat walnoten over de pasta.
- Optioneel: Rooster wat pijnboompitten in een koekenpannetje (zonder olie of boter) en garneer de pasta ermee.
- Garneer de pasta met stukjes platte peterselie (niet te veel)