Tomaat–Komkommer–Kikkererwtensalade


INGREDIËNTEN (2 porties):
  • 2 tomaten (in blokjes of partjes)
  • ½ komkommer (in halve plakjes)
  • 150 g kikkererwten uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap (of witte wijnazijn)
  • 1 handje verse peterselie of bieslook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
BEREIDING:
  1. Doe de tomaat, komkommer en kikkererwten in een kom.
  2. Meng in een apart kommetje de olijfolie, citroensap, zout en peper tot een simpele dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en schep goed om.
  4. Strooi er op het laatst de verse kruiden over.
Tip: Je kunt er eventueel nog blokjes feta of wat olijven aan toevoegen als je ‘m iets voller wilt maken.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt