Aspergesoep met kikkererwten en waterkastanje
- 1,5 l groentenbouillon
- 2 potten aspergepuntjes
- 1 grote rode ui
- 1 blik kikkererwten
- peper en zout
- cayennepeper
- 1 extra groentenbouillonblokje (optioneel)
- 1 blikje waterkastanjes
BEREIDING:
- Maak anderhalve liter bouillon van 3 bouillonblokjes
- Kruid de bouillon bij met wat peper (evt. een beetje zout) en een mespunt cayennepeper voor wat meer pit
- Snipper de ui fijn en bak hem aan, voeg hem daarna toe aan de bouillon
- Bak de aspergepuntjes aan en voeg toe
- Voeg de kikkererwten toe en kook mee
- Pureer de soep met een staafmixer
- Proef of het pittig genoeg is, zo niet, voeg een half bouillonblokje extra toe
- Snijd een paar waterkastanjes (aantal naar keuze) in dunne plakjes en voeg toe aan de soep, even meekoken zodat ze nog wel knapperig blijven.
