Aspergesoep met kikkererwten en waterkastanje


INGREDIËNTEN:
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 2 potten aspergepuntjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 blik kikkererwten
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 1 extra groentenbouillonblokje (optioneel)
  • 1 blikje waterkastanjes
BEREIDING:
  1. Maak anderhalve liter bouillon van 3 bouillonblokjes
  2. Kruid de bouillon bij met wat peper (evt. een beetje zout) en een mespunt cayennepeper voor wat meer pit
  3. Snipper de ui fijn en bak hem aan, voeg hem daarna toe aan de bouillon
  4. Bak de aspergepuntjes aan en voeg toe
  5. Voeg de kikkererwten toe en kook mee
  6. Pureer de soep met een staafmixer
  7. Proef of het pittig genoeg is, zo niet, voeg een half bouillonblokje extra toe
  8. Snijd een paar waterkastanjes (aantal naar keuze) in dunne plakjes en voeg toe aan de soep, even meekoken zodat ze nog wel knapperig blijven.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt