Couscous Salade
Benodigdheden:1 citroen
1 rode en 1 gele paprika
2 tomaten
3 bosuitjes
munt
koriander
basilicum
olijfolie
1 pak couscous
Bereiding:
1 rode en 1 gele paprika
2 tomaten
3 bosuitjes
munt
koriander
basilicum
olijfolie
1 pak couscous
Bereiding:
Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous er door. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf/roer de korrels los.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de kruiden fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes.
Pers de citroen uit.
Meng in een kom de bosuitjes, kruiden, tomaten en de paprika met wat olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Maak op smaak met zout en peper.
Voeg de wat afgekoelde couscous toe en schep alles goed om. Doe het mengsel in een hoge ronde schaal. Dek de schaal af met een stuk huishoudfolie en zet het 1 uur in de koelkast om de smaak in te laten trekken.