Couscous Salade
INGREDIËNTEN:
- 1 citroen
- 1 rode en 1 gele paprika
- 2 tomaten
- 3 bosuitjes
- munt
- koriander
- basilicum
- olijfolie
- 1 pak couscous
- blokjes geitenkaas
BEREIDING:
- Breng 400 ml water met 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous er door. Laat de couscous 1 minuut wellen. Wrijf/roer de korrels los.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes. Hak de kruiden fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes.
- Pers de citroen uit.
- Meng in een kom de bosuitjes, kruiden, tomaten en de paprika met wat olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Maak op smaak met zout en peper.
- Voeg de wat afgekoelde couscous toe en schep alles goed om. Doe het mengsel in een hoge ronde schaal. Dek de schaal af met een stuk huishoudfolie en zet het 1 uur in de koelkast om de smaak in te laten trekken.
- Garneer voor het serveren met verkruimelde blokjes fêta.
