Tortellini met kool en paddestoelen


INGREDIËNTEN:

  • 250 gr tortellini (gevuld met kaas)
  • 1/2 grof gesneden Chinese kool
  • 250 gr paddestoelen (oesterzwammen, (grot)champignons of cantharellen)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl (groente)bouillon (van een tablet)
VOORBEREIDING:
  • Snijd de bacon in grove snippers
  • Was de Chinese kool
  • Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze eventueel kleiner
BEREIDING:

  1. Laat de boter heet worden en bak de bacon krokant
  2. Voeg na een paar minuten de koolsnippers toe en laat deze zachtjes meebakken
  3. Voeg de wijn en de bouillon toe en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en peterselie
  4. Kook ondertussen de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  5. Voeg de bacon toe aan het koolmengsel en schep dit op de tortellini
Van Mieke

.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt