Tortellini met kool en paddestoelen
INGREDIËNTEN:
- 250 gr tortellini (gevuld met kaas)
- 1/2 grof gesneden Chinese kool
- 250 gr paddestoelen (oesterzwammen, (grot)champignons of cantharellen)
- 1 eetlepel boter of margarine
- zout
- peper
- peterselie
- tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl (groente)bouillon (van een tablet)
- Snijd de bacon in grove snippers
- Was de Chinese kool
- Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze eventueel kleiner
- Laat de boter heet worden en bak de bacon krokant
- Voeg na een paar minuten de koolsnippers toe en laat deze zachtjes meebakken
- Voeg de wijn en de bouillon toe en breng het mengsel op smaak met peper, zout, tijm en peterselie
- Kook ondertussen de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Voeg de bacon toe aan het koolmengsel en schep dit op de tortellini
.
