Pittige Linzensoep
INGREDIËNTEN:
Van Mieke
.
- 2 eetlepels olie
- 1 zakje ratatouille-groentemix (400gr)
- 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta (Patak's)
- 4 dl gezeefde tomaat
- 150 gr kipfilet
- 1/3 zakje verse koriander (à 15 gr)
- 2 blikjes linzen (à 400gr) of 1 pak blonde linzen
- Verhit de olie in een roerbakpan
- Groentemix op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken
- Kerriepasta erdoor roeren
- Gezeefde tomaat erbij schenken en al roerend aan de kook brengen
- Linzen met vocht toevoegen en op laag vuur nog ca.3 minuten verwarmen
- Kipfilet bakken
- 2 plakjes kipfilet achterhouden, de rest in dunne reepjes snijden
- Repen kipfilet door de soep roeren
- Soep in vier borden scheppen, resterende plakjes kipfilet dubbelgevouwen erop leggen en koriander erboven fijnknippen
Van Mieke
.
