Lasagne met spinazie en champignons



INGREDIËNTEN:
  • 3 uien
  • 400 g champignons
  • 3 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • 600 ml volle melk
  • 600 g bladspinazie
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 2 el pijnboompitten (zakje 65 g)
  • geraspte kaas

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Fruit 2/3 van de ui in de olie 3 min. in een braadpan.
  5. Schep de champignons erbij en roerbak ze.
  6. Strooi de bloem erbij en roer totdat het champignonvocht de bloem heeft opgenomen.
  7. Verwarm de melk.
  8. Schenk steeds ca. 150 ml melk erbij en roer de saus glad.
  9. Breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Fruit in een wok 1/3 van de ui in olie en voeg in delen de spinazie toe. Schep om, zodat de spinazie snel slinkt.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Schep in de ovenschaal een deel van de champignonsaus en een laagje spinazie, een laagje lasagnevellen, een laagje champignonsaus en spinazie. Eindig met lasagnevellen. Strooi de pijnboompitten en geraspte kaas erover. 
  13. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Printer icoon
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt