Rucola basilicum stamppot met tomaat en courgette
INGREDIËNTEN:
BEREIDING:
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 2 tomaten
- 15 g basilicum
- 150 ml magere melk
- 150 g rucola (zak à 75 g)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
BEREIDING:
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de basilicum in reepjes.
- Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette en de rucola aan de aardappelen toe.
- Warm nog 3 min. door.
- Meng de basilicum en de kaas erdoor en strooi de tomatenblokjes over de stamppot
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met de pijnboompitten.