Rucola basilicum stamppot met tomaat en courgette



INGREDIËNTEN:
  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 1 courgette
  • 50 gr geroosterde pijnboompitte
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 15 gr verse basilicum
  • 150 ml melk
  • traditionele olijfolie
  • 150 gr rucola
  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
BEREIDING:
  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
  3. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
  7. Laat afkoelen op een bord.
  8. Stamp de aardappelen fijn.
  9. Snijd de tomaten in blokjes.
  10. Snijd de basilicum in reepjes.
  11. Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette en de rucola aan de aardappelen toe.
  12. Warm nog 3 min. door.
  13. Meng de basilicum en de kaas erdoor en meng de tomatenblokjes door de stamppot
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Bestrooi met de pijnboompitten.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt