Rucola basilicum stamppot met tomaat en courgette
INGREDIËNTEN:
- 1 kilo iets kruimige aardappelen
- 1 courgette
- 50 gr geroosterde pijnboompitte
- 250 gr cherrytomaatjes
- 15 gr verse basilicum
- 150 ml melk
- traditionele olijfolie
- 150 gr rucola
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- peper en zout
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Stamp de aardappelen fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de basilicum in reepjes.
- Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette en de rucola aan de aardappelen toe.
- Warm nog 3 min. door.
- Meng de basilicum en de kaas erdoor en meng de tomatenblokjes door de stamppot
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bestrooi met de pijnboompitten.
