4 x Stamppot

Rijstsalade met oesterzwam en avocado

rijstsalade

INGREDIƋNTEN:
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram oesterzwammen, gescheurd
  • 200 gram bimi
  • 1 avocado, in stukjes
  • 250 gram halloumi, in stukjes
  • 2 el gemalen komijn
  • bosje koriander, fijn gehakt
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el wokolie
  • 2 el sesamolie
  • 1 el kokosolie

BEREIDING:
  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Rooster ondertussen de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan (zonder olie), bewaar deze daarna in een bakje.
  3. Verhit de wokolie in een wokpan en voeg de gescheurde oesterzwammen toe.
  4. Bak deze eerst op middelhoog vuur, daarna op laag vuur.
  5. Voeg, als de oesterzwammen bruin en knapperig zijn, de bimi toe.
  6. Bak de bimi ongeveer 7 minuten mee en doe er wat versgemalen zwarte peper overheen.
  7. Bak ondertussen de haloumi met het komijnzaad in de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze bruin en krokant is.
  8. Doe de oesterzwammen en bimi in een grote schaal en roer de sesamzaadjes erdoor.
  9. Giet de rijst, indien nodig, af en voeg ook deze toe aan de bimi en oesterzwammen.
  10. Voeg daarna de avocado, haloumi, korianer en sesamolie toe en hussel even door elkaar.



Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt