Chili con carne met aardappelschijfjes uit de oven
INGREDIËNTEN:
VOORBEREIDING:
BEREIDINGSWIJZE:
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 creme fraiche
- geraspte kaas
- 1 blik ananas
- 300 gram gehakt
- 1,2 tl chilipoeder
- komijn
- paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- peper
- zout
- 2 blikken kidney bonen
VOORBEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
BEREIDINGSWIJZE:
- Snijd de ui, courgette en de paprika in blokjes.
- Verhit de olie in de pan. Fruit de ui, voeg het gehakt toe en rul het.
- Bak de courgette en de paprika ongeveer 5 min. mee
- Voeg chili poeder, zout en peper toe. De kidney bonen erbij met de ananas en de tomatenketchup. Even laten doorkoken.
- Leg een laagje aardappelschijfjes (voorgekookt) op de bodem van een ingevette de ovenschaal
- Chili con carne er over.
- De creme fraiche er overheen uitstrijken en dan de geraspte kaas er over.
- Nu 30 min in de oven op 200 graden.