Groentencalzone
- 400 g tarwebloem
- 3 el traditionele olijfolie
- 4 g gedroogde gist
- 1 tl zout
- 225 ml lauwwarm water
- 1 courgette
- 250 g champignons
- 2 romatomaten
- 1 rode paprika
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 150 g geraspte pizzakaas (bijv. mozzarella of een mix)
Deeg maken
Doe de bloem in een ruime kom. Voeg de olie, gist, het zout en het lauwwarme water toe.
Kneed het deeg in 5 minuten tot een soepel geheel.
Voeg eventueel wat extra bloem of water toe als het te droog of te plakkerig is.
Laat het deeg op een tochtvrije plek, afgedekt met een vochtige theedoek, ongeveer 1 uur rijzen — tot het in volume is verdubbeld.-
Vulling bereiden
-
Snijd de courgette in kleine blokjes.
-
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.
-
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan.
Roerbak de courgette, champignons, tomaat en paprika met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat het mengsel goed uitlekken, zodat de vulling niet te vochtig is. -
-
Calzones vormen
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Kneed het gerezen deeg kort door en verdeel het in twee gelijke stukken.
Rol elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee.
Leg de bodems op een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de groenten over één helft van elk deeg, bestrooi royaal met de kaas, en vouw de andere helft eroverheen.
Druk de randen goed dicht. -
Bakken
Bak de calzones in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
