4 x Stamppot

Brownie taart


Benodigdheden:

1 kop basterdsuiker
¼ kop zelfrijzend bakmeel
¼ kop cacao
¾ kop pistache nootjes (walnoot is ook lekker)
150 gr. Gehakte, pure chocolade
2 theelepels vanille essence
2 geklopte eieren.

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk een taartvorm (doorsnede 20 cm) of een klein bakblik met olie en doe er bakpapier in.

Vermeng suiker, meel, cacao en noten in een grote kom.
Roer er de chocolade door.

Meng (de gesmolten) boter, essence en eieren en voeg die bij de overige ingrediënten. Goed mengen. Schep het deeg in de vorm en strijk het aan de bovenkant vlak.
Bak de cake in 45 – 50 minuten. Controleer met een breipen of de binnenkant gaar is.


Van Tineke

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt