Ovenschotel met sperziebonen, gehakt en rösti
INGREDIËNTEN:
- 4 middelgrote uien
- 35 gr roomboter
- 500 gr sperziebonen
- 400 gr gehakt
- 140 gr tomatenpuree (is 2 kleine blikjes of 1 grotere)
- 600 gr röstirondjes (zak, diepvries)
- 150 gr geraspte kaas 40+ ovengratin (zakje)
BEREIDING:
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de uien ca. 20 min. tot ze zacht en zoet zijn.
- Maak intussen de sperziebonen schoon en kook ze 3 min. Giet af in een zeef of vergiet en spoel af met koud water.
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Verhit 10 g boter in een koekenpan en rul het gehakt 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
- Verdeel de sperziebonen over de bodem van de ovenschaal. Verdeel er de gebakken uien en daarna het gehakt over.
- Leg de röstirondjes in de schaal en bak de ovenschotel 20 min.
- Neem de schaal uit de oven, verdeel er de kaas over en zet nog 5 min in de oven om te gratineren.