4 x Stamppot

Vegetarische Pokébowl met mango

 


INGREDIËNTEN:

  • 150 gr Driekleurenquinoa
  • 1 grote rode ui
  • 50 ml water
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 avocado
  • 100 gr koelverse sojabonen
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl sriracha (evt.)
BEREIDING:
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen en breng ze samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng de mango met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Laat de de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoensap door de sojabonen.
  3. Laat de rode uit uitlekken. Verdeel de quinoa, mango, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.
Van: AH


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt