4 x Stamppot

Bami met omelet en pinda's



INGREDIËNTEN:
  • 250 gr chinese eiermie
  • 4 eieren
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 stuk gember (ca. 3cm, geschild en geraspt)
  • klein bakje champignons
  • 2 el ketjap manis
  • 4 el sojasaus
  • 5 el olie
  • 1 zak bamigroenten (400 gr)
  • 25 gr pinda's (grof gehakt)
BEREIDING:
  1. Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking. Spoel af in een vergiet en laat het goed uitlekken
  2. Klop de eieren met de ketjap los in een kom
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak een omelet van het eiermengsel. Laat even afkoelen. Rol de omelet dan op en snijd hem in reepjes van ongeveer 1 cm
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui, de gember en voeg de champigonons (in plakjes) toe
  5. Voeg de bamiegroenten toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten op een hoog vuur
  6. Schep de mie door de groenten en bak het ongeveer nog 4 minuten mee. Voeg na 2 minuten de sojasaus toe en schep de omeletreepjes erdoor. Alles goed vermengen en omscheppen
  7. Direct voor het serveren op elk bord met pinda's bestrooien

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt