Bami met omelet en pinda's
INGREDIËNTEN:
- 250 gr chinese eiermie
- 4 eieren
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 stuk gember (ca. 3cm, geschild en geraspt)
- klein bakje champignons
- 2 el ketjap manis
- 4 el sojasaus
- 5 el olie
- 1 zak bamigroenten (400 gr)
- 25 gr pinda's (grof gehakt)
BEREIDING:
- Bereid de mie volgens de instructies op de verpakking. Spoel af in een vergiet en laat het goed uitlekken
- Klop de eieren met de ketjap los in een kom
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak een omelet van het eiermengsel. Laat even afkoelen. Rol de omelet dan op en snijd hem in reepjes van ongeveer 1 cm
- Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de ui, de gember en voeg de champigonons (in plakjes) toe
- Voeg de bamiegroenten toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten op een hoog vuur
- Schep de mie door de groenten en bak het ongeveer nog 4 minuten mee. Voeg na 2 minuten de sojasaus toe en schep de omeletreepjes erdoor. Alles goed vermengen en omscheppen
- Direct voor het serveren op elk bord met pinda's bestrooien