Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas
INGREDIĆNTEN:
- 1 courgette
- 1 blikje sinaasappelpartjes (uitgelekt)
- 100 g zachte geitenkaas (bijv. honinggeitenkaas of naturel)
- Handvol walnoten of pecannoten (licht geroosterd)
- Handvol rucola of veldsla
- 1 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing of ahornsiroop
- 1 tl witte wijnazijn of balsamico
- Zout & peper naar smaak
BEREIDING:
- Was de courgette en snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne linten.
- Je kunt de linten kort grillen in een grillpan (±1 minuut per kant) of rauw gebruiken voor een frisse bite
- Meng in een kommetje olijfolie, honing en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de courgettelinten en wat rucola/veldsla op een schaal.
- Verdeel de sinaasappelpartjes erover.
- Verkruimel de geitenkaas er bovenop.
- Strooi de geroosterde noten erover.
- Besprenkel alles met de dressing.
- Meteen opdienen als frisse lunch of als bijgerecht bij vis of kip.