4 x Stamppot

Salade van courgette, sinaasappel en geitenkaas


INGREDIƋNTEN:
  • 1 courgette
  • 1 blikje sinaasappelpartjes (uitgelekt)
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. honinggeitenkaas of naturel)
  • Handvol walnoten of pecannoten (licht geroosterd)
  • Handvol rucola of veldsla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 tl witte wijnazijn of balsamico
  • Zout & peper naar smaak

BEREIDING:
  1. Was de courgette en snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne linten.
  2. Je kunt de linten kort grillen in een grillpan (±1 minuut per kant) of rauw gebruiken voor een frisse bite
  3. Meng in een kommetje olijfolie, honing en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de courgettelinten en wat rucola/veldsla op een schaal.
  5. Verdeel de sinaasappelpartjes erover.
  6. Verkruimel de geitenkaas er bovenop.
  7. Strooi de geroosterde noten erover.
  8. Besprenkel alles met de dressing.
  9. Meteen opdienen als frisse lunch of als bijgerecht bij vis of kip.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt