Vegetarische ovenschotel met Lays-crunch


INGREDIËNTEN:
  • 1 zak Lays naturel chips
  • 300gr gehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 blik mais (150 g, uitgelekt)
  • 1 blik kidneybonen (200 g, afgespoeld)
  • 2 middelgrote rode uien, gesnipperd 
  • 200 g crème fraîche of kookroom
  • 150 g geraspte kaas (jong belegen of cheddar, voor meer pit kan je oude kaas gebruiken)
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 tl paprikapoeder (mag deels gerookt zijn voor extra diepte)
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • Zout & peper naar smaak
BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en rul het gehakt, voeg de ui toe en fruit hem glazig.
  3. Voeg courgette en paprika toe en bak ± 5 minuten mee.
  4. Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en peper.
  5. Voeg mais en kidneybonen toe.
  6. Voeg de oregano, cayennepeper en koriander toe.
  7. Roer de crème fraîche of kookroom erdoorheen tot een romig geheel.
  8. Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
  9. Bestrooi met de helft van de kaas.
  10. Verkruimel een flinke hand Lays chips erover.
  11. Herhaal met de rest van de kaas en eindig met nog wat chips erbovenop.
  12. Bak de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de chips goudbruin en krokant zijn.
Serveren
Serveer warm, eventueel met een frisse salade of een yoghurtdip ernaast.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt