Vegetarische ovenschotel met Lays-crunch
INGREDIĆNTEN:
- 1 zak Lays naturel chips
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 blik mais (150 g, uitgelekt)
- 1 blik kidneybonen (200 g, afgespoeld)
- 1,5 ui, gesnipperd
- 200 g crème fraîche of kookroom
- 150 g geraspte kaas (jong belegen of cheddar)
- 2 el olijfolie
- 1,5 tl paprikapoeder (mag deels gerookt zijn voor extra diepte)
- 1 tl komijnpoeder
- Zout & peper naar smaak
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
- Voeg courgette en paprika toe en bak ± 5 minuten mee.
- Breng op smaak met paprikapoeder, komijn, zout en peper.
- Voeg mais en kidneybonen toe.
- Roer de crème fraîche of kookroom erdoorheen tot een romig geheel.
- Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met de helft van de kaas.
- Verkruimel een flinke hand Lays chips erover.
- Herhaal met de rest van de kaas en eindig met nog wat chips erbovenop.
- Bak de schotel 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de chips goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm, eventueel met een frisse salade of een yoghurtdip ernaast.