Nasi Goreng boontjes
INGREDIËNTEN:
BEREIDING:
Van Karel
- 1 pak witte snelkook rijst
- 1,5 ui gesnipperd (of 1 grote ui)
- 1 blik fijne sperziebonen (of verse)
- 1 blikje tomatenpuree
- Melk
- Doosje Santen (kokoscrème), pakje van 3 (Go-Tan cocos crème santen AH)
- Wok olie
- (Evt. kroepoek voor erbij)
- Gefruite uitjes
- Komkommer in parten
- Satésaus (om de komkommer in te dippen)
BEREIDING:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak
- Doe wat olie in een pan en bak de gesnipperde ui aan
- Voeg de tomatenpuree toe
- Voeg 1 pakje santen toe
- Flinke scheut melk erbij, net zoveel tot de gesmolten kokos een dun sausje wordt (niet te dun)
- Giet de sperziebonen af (of neem de verse) en snijd ze in kleine stukken (de verse) en voeg toe.
- Even doorkoken.
- Na het opscheppen gefruite uitjes erover doen.
- Maak de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer dit erbij met komkommer.
- Evt. kroepoek erbij.
Van Karel
