Nasi Goreng boontjes



INGREDIËNTEN:
  • 1 pak witte snelkook rijst
  • 1,5 ui gesnipperd (of 1 grote ui)
  • 1 blik fijne sperziebonen (of verse)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Melk
  • Doosje Santen (kokoscrème), pakje van 3 (Go-Tan cocos crème santen AH)
  • Wok olie
  • (Evt. kroepoek voor erbij)
  • Gefruite uitjes
  • Komkommer in parten
  • Satésaus (om de komkommer in te dippen)

BEREIDING:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak
  2. Doe wat olie in een pan en bak de gesnipperde ui aan
  3. Voeg de tomatenpuree toe
  4. Voeg 1 pakje santen toe
  5. Flinke scheut melk erbij, net zoveel tot de gesmolten kokos een dun sausje wordt (niet te dun)
  6. Giet de sperziebonen af (of neem de verse) en snijd ze in kleine stukken (de verse) en voeg toe.
  7. Even doorkoken.
  8. Na het opscheppen gefruite uitjes erover doen.
  9. Maak de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer dit erbij met komkommer.
  10. Evt. kroepoek erbij.

Van Karel

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt