Pizza met 3 soorten kaas en honing



INGREDIËNTEN:
  • 1 portie pizzadeeg (of een kant en klare bodem)
  • 5 g tafelsuiker
  • 50 g crème fraîche
  • 80 g mascarpone
  • 70 g ricotta
  • ½ bol mozzarella (ca. 60 g)
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 15 g geplette, gedopte walnoten
BERIDING:
  1. Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking).
  2. Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst.
  4. Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.
  5. Strijk een laagje crème fraîche over de pizza uit, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm breed vrij laat.
  6. Strijk dan een laagje mascarpone op de pizza.
  7. Houd genoeg mascarpone achter om er 4 kleine bolletjes van te rollen.
  8. Snijd de ricotta en mozzarella in plakjes en schik die net als de 4 bolletjes mascarpone op de pizza. Garneer met stukjes walnoot.
  9. Neem dan een lepeltjes en druppel er de honing in een cirkel op de kaas mee.
  10. Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt