4 x Stamppot

Shepherd's pie met gehakt



INGREDIËNTEN:
  • 1 winterpeen
  • 2 preien
  • 1 grote ui
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm
  • 200 gr gehakt
  • 400 gr bruine linzen (uit blik)
  • 400 tomatenblokjes met kruiden (uit blik)
  • 450 gr aardappelpuree (vers maken of koelvers)
  • 75 gr geraspte kaas
BEREIDING:
  1. Als je zelfgemaakte aardappelpuree wilt gebruiken, maak die dan eerst en zet apart
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de winterpeen in plakje en snipper de ui, was de prei en snijd in ringetjes.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en rul het gehakt.
  5. Voeg de ui, winterpeen en tijm toe en roerbak gedurende 6 minuten.  
  6. Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee.
  7. Voeg de linzen en de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout
  8. Laat nog even pruttelen.
  9. Schep alles (behalve de puree) in de ovenschaal en verdeel nu de puree erover.
  10. Bestrooi met de geraspte kaas en bak in ongeveer 25 gaar in het midden van de oven.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt