Shepherd's pie met gehakt
INGREDIËNTEN:
- 1 winterpeen
- 2 preien
- 1 grote ui
- 3 el milde olijfolie
- 1 el gedroogde tijm
- 200 gr gehakt
- 400 gr bruine linzen (uit blik)
- 400 tomatenblokjes met kruiden (uit blik)
- 450 gr aardappelpuree (vers maken of koelvers)
- 75 gr geraspte kaas
BEREIDING:
- Als je zelfgemaakte aardappelpuree wilt gebruiken, maak die dan eerst en zet apart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de winterpeen in plakje en snipper de ui, was de prei en snijd in ringetjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en rul het gehakt.
- Voeg de ui, winterpeen en tijm toe en roerbak gedurende 6 minuten.
- Voeg de prei toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de linzen en de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout
- Laat nog even pruttelen.
- Schep alles (behalve de puree) in de ovenschaal en verdeel nu de puree erover.
- Bestrooi met de geraspte kaas en bak in ongeveer 25 gaar in het midden van de oven.