Broccoli Bloemkool Bladerdeeghapjes
INGREDIËNTEN:
- 1 pakje bladerdeeg van 10 plakjes
- 1 eierdooier
- 250 gr broccoli
- 250 gr bloemkool
- 250 gr waspeen
- 25 gr boter of margarine
- snufje zout
- snufje nootmuskaat
- 100 gr belegen kaas
BEREIDING:
- Snijd de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de waspeen in dunne schijfjes
- Kook de groenten in 3 minuten gaar en giet het groentenmensel daarna af
- Bak het mengsel kort met boter of margarine in een wok of hapjespan en breng op smaak met zout en nootmuskaat
- Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden
- Vouw de hoeken van elke plakje naar binnen zodat een kleiner vierkant onstaat. Bestrijk het met eigeel.
- Verdeel het groentenmengsel over de 10 plakjes en leg kruislings twee strookjes kaas over elk vierkantje
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en bak ze goudbruin in 15 tot 20 minuten