4 x Stamppot

Mediterrane aardappel-groenteschotel met geitenkaas


INGREDIËNTEN:
  • 250 g gehakt
  • 500 g vastkokende aardappeltjes (in blokjes of schijfjes, met of zonder schil)
  • 1 courgette (in halve plakjes)
  • 250 g champignons (in kwarten)
  • 2–3 tomaten (in blokjes) of 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 rode paprika (reepjes)
  • 150 g zachte geitenkaas (verkruimeld) (Salakis feta classic)
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1,5 tl tijm of oregano (gedroogd)
  • Olijfolie
  • Verse peterselie of basilicum (om te garneren)
  • Peper & zout naar smaak

BEREIDING:
  1. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes 8–10 minuten tot ze een goudbruin korstje hebben. Schep ze eruit en zet apart.
  2. Fruit de ui kort, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met wat peper, zout en ½ tl paprikapoeder.
  3. Voeg de champignons en courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de paprika en tomaten toe.
  4. Roer de rest van het paprikapoeder en de tijm/oregano erdoor. Proef en breng op smaak.
  5. Doe de aardappelblokjes terug in de pan, voeg eventueel een klein scheutje water of bouillon toe. Laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan, tot de aardappeltjes gaar zijn.
  6. Verkruimel de geitenkaas erover en laat kort smelten. Bestrooi met verse peterselie of basilicum.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt